Aitana i Penyal d'Ifach

Rutes realitzades el 23 de Desembre de 2011.


Com ja va siguent costum i per cert, mala costum, la grossa de nadal no ens deixa res, així que el dia 23, ens unim a tanta gent que celebra el dia la Salut.
07.00 del matí a Ka pruden i anna, per fer-nos un cafenet i una pasteta, ja que el viatge fins a Benifató, era llarg i amb moltes curves, concretament 1:30 h.
Una vegada arribem a Benifató, aparquem el cotxe i un home ens dona la benvinguda, ens pregunta d'on som, on anem i si ens havia tocat la loteria, jejejeje, si el deixem ens fa l'esmorçar i tot, molt bon home.
Després de contestar-li alguna que altra pregunta, ens diu, que el cami fins la Font de Partagàs, es podia fer amb cotxe, ja  que el 90% del camí va per asfalt, així que agafem el cotxe i fins la Font, i la veritat que ho acertarem, ja que hi han quasi 4 km, i tots per asfalt.Una vegada a la Font, comencem a caminar direcciò el cim d'Aitana, i ho fem per una pista forestal, que va per l'ombria de l'Aitana.
Als 2kms aprox, ja veus la senda per on arribar al cim, senda que transcorre per la cresta de l'Aitana, molt visible, i bastant dificil perdre-la. Això si, hi ha que fixar-se be, ja que hi han sendes que ixen, per vore tallats i algun que altre forat, però al final coincideixen amb la senda que ens porta fins el cim.
Ja una vegada al cim, tens una sensaciò d'alegria per haver pujat fins alli, però de molta tristessa per vore, el forti militar que hi ha alli dalt, sols falta que hi haja un soldat demanant la documentaciò dels que allí pujen.
La baixada va estar prou be, as un troç de la senda per on pujes, i després agafes una altra direcciò, fas un tram bastant perillós, que es com un desprendiment o algo per l'estil, però en 100 metres com a molt hem passat aquest troç i ja sols ens queda gaudir de la baixada.
Cap a la meitat de la baixada i veiem una font, que cau bastant caudal d'aigua i molt freda, i aci ens on veierem els primers indicis, de que alli les nits deuen ser mot fredes, a la foto hem remeteix.
Després de la font, ja sols ens separava un xicotet tram, molt bo de fer i bastant bonic.
Una vegada al cotxe, raonant i com que no estavem molt cansats, decidirem fer el Penyal d'Ifach, ja que ens havien dit que era una ruta molt xula i facil de fer, així que cap al Penyal.
Arribarem a Calp, i la veritat, quina diferencia mes gran entre el Calp d'estiu i el d'hivern, no hi ha quasi gent, tot mes tranquilet.
Aparquem el cotxe i comencem a caminar cap amunt, i ho fem pel cami que ens porta fins el tunel del Penyal. Una vegada passes el tunel, canvia tot, deixa de ser un cami empedrat, a passar a ser una senda amb les pedres molt llimades i que relliscaven com l'ostia. De fet, la senda no es gens perillossa si la fas amb les pedres seques, però nosaltres les pillarem banyades i sobre portar bon calçat ens enduguerem algun que altre susto.
Primer anarem al mirador dels Carabineros, i amb tota la il.lusio de vore al final una torradeta de carabiners, no veierem res, exceptuant gavines i merdes de gavines. jejejeje
Les vistes son espectaculars, i vas acompanyat en tot moment de gavines volatejant al teu costat.
La pujada al cim, hi han un parell de trams que son perillossos, i per això hi han unes cordes, però exceptuant aquestos trams, es pot pujar sense ningun tipús de complicaciò, bueno, sempre i quan tingam les pedres seques.
Una vegada al cim, gaudirem  d'unes vistes magnífiques i ens compartirem un entrepà amb uns gats que hi han allí dalt, si si, uns gats, ens quedarem bocabadats. Que fan uns gats allí dalt?
La baixada, com ja he comentat, es va fer bastant perillossa per les relliscades, però baixarem sense ningun incident.
Això si, coincidirem amb molt de guiri pujant, i alguns ens preguntaven com estava la pujada, per si podien seguir o no, i realment veus coses com, una dona amb el seus fills, intentar pujan amb sabates de taco, jejeje, sort que ens va fer cas i va pegar mitja volta.

 
 
 
A la ruta d'Aitana, hem fet un total de 10,38 km, amb un desnivell acumulat de 629,18 m, una altura màxima de 1558 m i un temps total de 2 h i 16 m, dels quals 1 h 16 m han sigut pujant, 0 h 39 m baixant i 0 h 20 m parats.
Si vols el track de la ruta, fes click aci.
A la ruta del Penyal, hem fet un total de 5,09  km, amb un desnivell acumulat de 401,35 m, una altura màxima de 317,37 m i un temps total de 1 h i 51 m, dels quals 0 h 41 m han sigut pujant, 0 h 33 m baixant i 0 h 37 m parats.
Si vols el track de la ruta, fes click aci.
Els assistents a las rutes de hui.
Gustau
i
Alex.
La gràfica de l'Aitana.
 

La gràfica del Penyal.
 
 


Gràcies per passar i fins la propera ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada