Cocentaina-Montcabrer-Cava Gran-Cocentaina

Ruta realitzada el Dimecres 23 de Febrer.

Eren les 08.30 del matí, i comence a caminar, dic comence perque sols anava jo (Alex), ja que l'altra gent o estava treballant, o no va voler vindre.
Comença la pujada al Montcabrer, i com be diu el nom, comença cap amunt, i no deixa que agafes una mica d'aire fins que no portes casi un km.

Alla esta el Montcabrer
La senda per on vaig pujar, no es aconsellable, ja que a part de molt empina, amb desnivell brutals, damunt hi havia un parell de voltes que la senda es perdia, sort que portava la senda al GPS.
De fet, quan ja portes un 3 kms. aprox. i estas fart d'anar cap amunt, veus la llomaeta i penses, ja esta ahi sols hem falta una mica, i taxannnnnnnn, quan arribes a dalt de la lloma, veus el cim, allà on Cristo va perdre les sandalies, no mes lluny, (foto 1) però el troç que queda, es fa menys pesat del que pareix, de fet ahi comences a disfrutar de les vistes i de la senda.
Aixi que ja casi arribant al Montcabrer, et creues en moltes sendes, algunes que venen de la Font de la Julieta, altres que pujen per davant del cim, i penses, a l'altra que vinga provare eixes. Aixi que pensant pensant et claves en el cim, i ahi es on gaudeixes de les millors vistes de tota la senda, veus el Monduver, Penyalva, La casella, El Montgó, Aitana, El Benicadell, el parc eòlic d'Enguera, etc etc. simplement espectaculars, un mosset, fotos i cap a vall, direcciò a la Cava Gran.
Aquesta part de la senda, és molt mes bonica que la que he fet fins ara, ja que transcorre per pinaes i llocs amb mes vegetaciò.
La Cava Gran  molt bonica, un parell de fotos i a seguir, i enfilem la senda que ens portaria de tornada a Cocentaina.
Aquesta senda molt bonica, passes per diferents fonts, i pel Mas de Llopís, encara que hi ha un cartell que possa que està restaurat, a mi em dona la impressio de que no, pero be.
Despres del mas, segueixc cap a vall, i passes per un parell de fonts mes, algunes d'elles no cau quasi aigua i en altres, et dona per poder refrescar-te.
Aixi que entre fonts i escalonets (que hi han uns quants) ens planten de nou a Sant Cristofol, que es on tenia el cotxe aparcat.
A la ruta de hui he fet, un total de 15.05 kms, amb un desnivell positiu de 1024 mts,un desnivell màxim del 48.28%,  amb una altura màxima de 1390msnm, i un total de 3h 40 m, parades inclòses.
Si voleu el track del GPS fet click aci.
 La gràfica de la ruta es.KM Vertical Gandia - 2011

Ruta realitzada el diumenge 16/01/2011.
07:45 del matí, els representants de Simat, hem quedat a la porta de casa Elisa, hem agafat dos cotxes i cap al KM Vertical. Això si, abans teniem que deixar un dels dos cotxes a la meta, i amb l'altre ens anem cap a l'eixida a Beniopa.
Una vegada en Beniopa, ens agrupem amb els altres membres del club, per a poder donar-los els dorsals (que gràcies a les coordinadores (de simat) que els arreplegaren el dia abans). Una vegada els dorsals repartits, i després de l'exidia dels corredors, ens donen l'eixida als caminants.

Comença el km vertical 2011, i comença el nostres repte, baixar dels temps que ferem l'any passat.
El dia esta prou prou boirós, però no es un impediment, així que amb ganes començem a caminar. Tot i intentar anar tots en grup, ens es impossible, així que no ens queda altra opcio que fer 2 grups, grups que fins la meta a la Drova, no ens hem tornat a reunir.
La pujada a anat molt be, no hem tingut ningun contratemps, i al final hem conseguit complir el nostre repte, ja que hem baixat el temps de l'any passat.

Ja una vegada dalt, hem vist a altres membres del club, que anaven amb companys de feina, i per això no havien vingut amb la gent del club, però no ho tindrem en compter.

Els assistents al km Vertical 2011 foren.
Maria, Gemma, Rosa, Xavi, Laura, Hector, Josep, Jose, Titos, Montse, Mª Angels , Anna i
i tambè del club però va anar amb els seus companys, el nostre Richard.
Gràcies a tots per assistir, i fins la propera ruta.