El club conquista el 3º cim mes alt de la Peninsula Iberica.

Ruta realitzada  dijous 11/08/2011.

Durant un viatge de plaer a Granada, no podiem tornar sense fer alguna senda per Sierra Nevada, així que quasi sense pensar-ho, decidirem fer El Veleta.
Demànem informació i ens aconsellàren que la millor forma de fer-la era, agafant el telecadira fins un punt, i a partir d'ahí començar a caminar, i així ho ferem, ja que no estàvem prou preparats i tampoc teniem temps per fer-la des de baix.
El telecadira ens deixà a una cota d'uns 2900 mts, així que els altres els teniem que fer a peu.
Comencem a caminar i al poc d'estar caminant, comença el problema més gran, no estar acostumat a l'altura, i la veritat que sí que es nota, et costa respirar, bueno, respires però com si no agafares tot l'aire que et fa falta, i aleshores, et canses molt més i més prompte. Així que sols ens quedava una opció per no quedar-nos amb l'intent, i era anar amb tranquil·litat.
Durant la pujada coneguérem als que serien els companys durant la resta de la ruta, els tres d'Ontinyent, i ara ells davant, ara nosaltres davant..., i així fins el cim.
Una vegada al cim, sols ens quedava gaudir de les magnífiques vistes que des d'allí dalt teniem, a una part l'estació de Sierra Nevada i a l'altra part el Mulhacen (pic més alt de la península), el Alcazaba un dels més alts.
Els tres d'Ontinyent ens deleitaren a nosaltres i tots els que allí dalt estàvem, amb un ritual molt particular, ja que portaven aigüa del Pou Clar per tirar-la al Veleta, i després del ritual, un xicotet brindis amb Herbero d'Ontinyent, el millor trago d'Herbero que he begut mai.
Després del ritual i del xicotet avutiallament, comencem amb la baixada, baixada que es faria més llarga del previst.

Durant la baixada, tropecem amb una cabra montesa, que ens va eixir de darrere d'una pedra, donant-nos un bon esglai.

 
El nostre destí a la baixada, no era altre que anar fins a la "Virgen de las Nieves", i d'alli,  fins el poble de Sierra Nevada.
La baixada des de la Verge fins el poble, ja que anàvem molt mal de temps, la tinguérem que fer com les cabres... campo a través, jejeje. I amb la calor que feia, sens dubte va ser la pitjor part de la ruta.
Sobre les 15.30 aprox. finalitzàrem amb la nostra ruta, i ens esperava el millor moment de tots, la tan volguda cervesseta.


Cervesseta amb Ricardo,Rafa,Vicent,Sabri i Jo.


A la ruta hem fet un total de 14,06 kms, amb una altura màxima de 3393 msnm, un temps total de 4 h 57m, dels que 1h 10m foren pujant, 2h 04m baixant i 1h 42m parats.
Si vols el track de la ruta, fes click aci.
Track GPS
La gràfica de la ruta.

 Gràcies i fins la propera eixida.
Un plaer haver-vos conegut als tres d'Ontinyent