Foies-Penyalba-Monduver (Variant pel Flare)

Diumenge 14/11/2010.

A les 08.30 del mati, ens hem vist com es de costum, al pont del Bar Luis, per agafar el cotxe i anar fins el punt d'eixida de la ruta de hui.

En aquest cas, la ruta comença des de la Font Nova de les Foies, una vegada a la Font i amb tots els preparatius a punt (bastons, cameres, ulleres, etc etc..) hem començat la ruta cap a Penyalba, no a tardat molt en apareixer el factor "calor" i als poc minuts de començar, hem tingut que fer la primera parada tècnica, per poder llevar-nos algo de roba.Una vegada ens hem quedat mes fresquets, hem seguit pujant fins el cim de Penyalba, la pujada amb alguna paradeta que altra, ja siga per descansar, beure aigua, vore la camiseta d'algun membre del club que ha inagurat la temporada hui o que el membre del club "frances" ens diguera on estaven algunes de les casetes de les foies, ens ha durat 1 hora, ja que a les 10.00, estavem signant a la llibreta que hi ha al cim.

Com es normal, ja començava a apretar-nos la fam, però al cim feia molt d'aire, aixi que hem decidit continuar amb la baixada, per buscar un lloc on no correguera tant d'aire, no obstant, hem pogut fer-nos algunes fotos, per inmortalitzar que estavem a dalt del cim Penyalva.


Després d'esmorçar, amb la panxa plena, hem continuat la nostra ruta, fins el cim Monduver, passant abans pel forat de la Drova, ja que aquest forat sols havia estat un dels membres que havia acudit hui a la ruta, els altres era la primera vegada que hi estaven.


Al Monduver, hem aplegat cap a les 12.05, on hem estat un ratet, fent-nos fotos, riguent-nos i agafant una mica de forces, per continuar amb la baixada cap a les Foies, però aquesta vegada, hem fet la variant que baixa pel Flare, ja que anavem algo justets de temps, perque alguns dels assistents teniem una cita amb la F1.


A la ruta de hui, hem fet un total de 9.82 kms. amb una altura màxima de 938 msnm, un desnivell de 591 mts i un temps total de 4.15 minuts, parades inclóses.
els assitents a la ruta de hui han sigut.
Les xiques:
Sabrina
Maria Jose
Gemma
Ester
els xicons:
Hector
Frances
Richard
AlexGràcies a tots els que heu assistit i fins la propera eixida.Barranc de l'infern 06-11-2010

Per fí, després de molt de temps, en el que, primer esperavem les camises del club, després que molts dels membres del club coincidiren per a poder fer-la, PER FI, el dissabte es va poder realitzar la tan volguda senda EL BARRANC DE L'INFERN.

A aquesta ruta, batejada com la CATEDRAL DEL SENDERISME, acudiren gran part del membres, tots ells amb la camiseta oficial del club (era el dia de l'estreno)
La ruta comença desde la població de Fleix, agafem la carretera que uneix -fleix amb Benimaurell, i a uns 100 metres ix un cami a mà dreta, agafem aquest camí per a començar la ruta, que agafarem just després d'un llavador que hi ha al cami.
Una vegada ja en la ruta, comença la senda per uns horts i al poquet d'estar en la senda, ja començen els famosos i esperats escalons del Barranc, alguns diuen que 5946, altres que casi 6000, la veritat que ningú dels que assitirem a la ruta, ens pararem a contar-los, sols podem dir, que hi han molts, millor dit, moltissims.

La ruta comença baixant, al poc de temps d'haver començat passem per un forat que hi ha a una pedra, per seguir baixant fins aplegar al llit del barranc, el creuarem per seguir amb la primera de les 3 putjades que hi han a la ruta.
a la primera putjada començen a vores ja les camises del club, ja que la gran majoria, de moment encara estaven amagades per alguna samarreta o polar.
A l'hora i poquet de la ruta, apleguem a una casa i una xicoteta font, on aprofitarem per agafar una mica d'aigüa fresca, ja que la que nosaltres portavem ja estava dins del nostre cos.

Després de la putjada, començem la següent baixada, on a la mitat de la baixada hi ha una altra font, i una mica d'ombra, i pararem per a esmorçar.

Després d'esmorçar, seguirem amb la baixada, on aplegarem una altra vegada al llit del barranc, aci casi ens perdem, ja que la senda es perd, per culpa de les pedres, però amb l'ajuda del GPS, ens tornarem a ubicar a la senda, i continuarem amb la segon putjada.
Aquesta putjada, va ser la que, per a la gran majoria del grup, mes ens va costar, ja que estavem fent la digestió, i damunt el terreny era prou complicat, a alguns dels membres els va deixar sense forces, però amb les parades tècniques que hi fem i amb la fortalessa dels membres, conseguirem fer-li front a la putjada.
ja una vegada aplegarem a dalt, aprofitarem per fer alguna foto i gaudir del paissatge, i com no, per beure, ja que feia bastant de calor.
Continuem amb una suau baixada per enfilar, per fí, la última putjada, que ja ens portaria al poble de Beniaurell, en aquesta putjada, el grup es va estirar una mica, ja que cada vegada quedaven menys forçes, pero conseguirem tots els membres fer-li front.

Ja una vegada en Benimaurell, i tot de baixada fins Fleix, les rises i anecdotes que anevem contant els membres, feren que els quasi 2 kms, que separen les poblacions, fora un passejet.

Després de la ruta, ens quedarema  dinar al Restaurant Cavall Verd (Fleix) on gaudirem d'unes cervessetes fresquetes, i com no d'un bon dinar. Alguns Porc senglar, altres Arros melos amb Rap i Gambes i Emperador amb creilles.

En aquesta ruta ferem un total de 14.90 kms, amb un desnivell acumulat de 980 metres, amb una altura màxima de 601 mts sobre el nivell del mar, i 5 hores 30 minuts (amb parades inclòses).

Desde el blog, sols hem queda, felicitar a tots el membres que assitiren al barranc de l'infern.
Les xiques:
Sabrina, Maria Jose, Maria, Gemma, Rosa i Montse.
Esl xicons:
Frances, Fede, Alex, Hector i Titos.


Rutes 34é Aplec a Sóller - Es Cornadors i S'Arrom.

El passat cap de setmana 29-30-31 i 1, com sabreu, es va organitzar a la població de Sóller, el 34é Aplec Excursionista.
Membres del club hi anaren, i aquestes son les rutes que alguns membres realitzaren.

Dissabte 30-10-2010
Per a fer aquesta ruta, tingueren que agafar el Tramvia que hi va, desde el Port de Sóller fins  Sóller, un tramvia que s'utilitzava fa molt anys i que encara continua en actiu.


Aquest tramvia, ens va portar fins Sóller, on començaria la caminata cap a Biniaraix, on després d'una parada, per escoltar una historia que ens va contar un veí de la població, segruiriem direcció camí vell del barranc de Biniaraix.Ja dins del Barranc, començarem la putjada, que fins aci el cami havia sigut, per asfalt i sobre carrers de poble.

Aquesta senda es caracteritza, per ser tot escalons, te un paregut al Barranc de l'infern, però aquestos escalons, son un poc mes amples, per tant, no els pots fer d'un sol pas, i cada cert temps, tens que canviar de cama, per no carregar sempre la mateixa. 
El Barranc va durar com uns 5 kms, aprox, tot escalons i amb moments de molta inclinació, casi un 40%, sort que aquesta inclinació, sols va ser un moment.


Cap a migdia (12.30 H), ferem cim al pic es Cornadors (956 mts), alli aprofitarem per fer unes quantes fotos de les vistes tan boniques, tant de la Vall de Sóller, com de la Serra Tramuntana,(candidata a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO),  a mes d'alguns cims, com L'Ofre.

Encara que teniem previst dinar al cim, canviaren de idea, ja que al cim, feia un vent bastant fort, i els guies, decidiren seguir amb la baixada, per dinar a la casa de S'arrom.

La baixada fins la casa de S'Arrom, fou una baixada bastant bonica, ja que la majoria de la baixada, era pel  mig de boscos, i envoltat d' ovelles, que ens miraven en cara de sorpreses, ja que aquesta part de la senda, sol estar tancada al public.
Ja una vegada a la casa de S'Arrom, aprofitarem per agafar forçes, ja que encara ens quedaven com a 2 hores, de baixada fins la població de Sóller.


A les 16.20 aprox, aplegarem a Sóller, on aprofitarem per gaudir d'unes bones i refrescants cervesses, fins que fora l'hora d'eixida del tramvia, que ens portaria finalment al port.

En aquesta ruta, es feren un total de 14.5 kms, sense el trasllat de Port de Sóller-Sóller-Port de Sóller. Amb un altura màxima de 956 mts sobre el nivell del mar, un desnivell acumulat de 1003 mts. i  un temps total de 6.30 hores.